~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σελίδες για την ζωή, το έργο, την αλληλογραφία του συγγραφέα και ταξιδευτή της ζωής, της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα // Επιμέλεια: Πάνος Αϊβαλής"......
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μεάφραση // Translate


Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

«Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη…» στα Χανιά

   ΕΚΔΗΛΩΣΗ   

Παρουσίαση Χανιά-Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης
Η Επιτροπή Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) & το βιβλιοπωλείο Επιλογές παρουσιάζουν το βιβλίο του Χ. Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», τη Δευτέρα 9 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Επιλογές.
  • Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Σήφης Μιχελογιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Χανίων της ΔΕΦΝΚ, η Αθηνά Γαλανάκη, εκπαιδευτικός-φιλόλογος και ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής.
«Μια πρωτότυπη, ξεχωριστή συγγραφική δουλειά που αγκαλιάζει δυο από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας».
Από την παρουσίαση της νουβέλας του Χ. Τσαντή "ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης" που έγινε τον Δεκέμβρη στην Αθήνα, μαζί με την Δανάη Χορομίδου.
Από την παρουσίαση της νουβέλας του Χ. Τσαντή «ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» που έγινε τον Δεκέμβρη στην Αθήνα, μαζί με την Δανάη Χορομίδου.
Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε το βιβλίο η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», έπειτα από το βιωματικό σεμινάριο για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, που έγινε το 2014, από τιςΔιευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, με βάση τη νουβέλα του Χ. Τσαντή.
Το ταξίδι του βιβλίου ξεκίνησε από τα Χανιά και από τότε παρουσιάστηκε από τον Όμιλο Φίλων για την Ουνέσκο στην Αθήνα, από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Καζαντζάκη, το 9 & 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καθώς και από τους Φορείς για την ψυχική Υγεία«Υπέρβαση» και «Κρίκος». Παρουσιάστηκε ακόμα, στο Ναύπλιο, από το χώρο αυτογνωσίας και δημιουργίας «Με ένα Καλειδοσκόπιο» και στην Πάτρα από τη Λέσχη Πολιτισμού «Δρόμος».
«Ο συγγραφέας μέσα από τα κείμενά του, υπερασπίζεται τα γραφόμενά του και τα υποστυλώνει με πάθος. Ένα πάθος λυρικό και δραματικό μαζί. Αυτό θα το λέγαμε δραματοποιημένο λυρισμό, γεμάτο εικόνες, χρώματα και μυρωδιές που ο αναγνώστης διαβάζοντας τις σελίδες έχει τη δυνατότητα συνειρμικά να συνθέσει και να σκηνοθετήσει θεατρικά τα τεκταινόμενα του έργου… Η θάλασσα η βαθιά με την τρικυμία της, βρίσκεται μέσα μας κι εκεί ο συγγραφέας μάς παραπέμπει για το ψάξιμο της ελπίδας. Αυτή η ανίχνευση είναι το ταξίδι ολόκληρης ζωής. Είναι το ταξίδι για την Ιθάκη του καθενός.Δύσκολα την προσεγγίζουμε. Ίσως να μη φτάσουμε ποτέ στο λιμάνι της. Οι Ιθάκες αχνοφαίνονται πολύ μακριά μας. Μας έδωσαν όμως το ωραίο ταξίδι, κι αυτό είναι το νόημα και η ουσία της ζωής», είπε ο ποιητής Ανδρέας Βάλσαμοςπαρουσιάζοντας το βιβλίο στην εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα.
  • Το βιβλίο «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» εντάχθηκε σε δράσεις Νηπιαγωγείου των Χανίων το 2014 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις από τη ΧΕΝ Ελλάδας στις 1 και 2 Απριλίου σε γυμνάσια της Αθήνας.
Παρουσίαση Μικρού Πρίγκιπα Χρ. Τσαντής ΔΡΟΜΟΣΈχει καταχωρηθεί στη βιβλιοθήκη του Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης, ενώ προτείνεται από ψυχολόγους και δραματοθεραπευτές για αξιοποίηση σε βιωματικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και σε θεραπευτικές ομάδες.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε διαδραστικά με αυτοσχέδια δρώμενα και θεατρική απόδοση βασισμένη στη διασκευή του βιβλίου για το θέατρο.
«Καταφέρνει με μία νουβέλα ο κ. Τσαντής να βρει τα κοινά σημεία μεταξύ των ηρώων του Νίκου Καζαντζάκη και του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, να φέρει τόσο κοντά δυο γίγαντες της παγκόσμιας λογοτεχνίας», είπε ο Σήφης Μιχελογιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Χανίων της ΔΕΦΝΚ, για το βιβλίο, ενώ η Σοφία Κανάκη, φιλόλογος-εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής Νομού Ηρακλείου και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ ανέφερε παρουσιάζοντας το βιβλίο στο Ηράκλειο ότι:
«Το εγχείρημα του κ. Τσαντή είναι αξιέπαινο για την Εταιρεία.Κατάφερε να προσεγγίσει το Νίκο Καζαντζάκη έτσι, που μπορεί μόνο να τον προσεγγίσει κανείς. Με την καρδιά . Όχι με το νου. Κι όχι μόνο το Νίκο Καζαντζάκη αλλά και τον Σαιντ Εξυπερύ. Κατάφερε ν’ αποδείξει, προβάλλοντας την πανανθρώπινη διάσταση του έργου τους, πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, παρά τις όποιες διαφορές τους, και μάλιστα με πολλούς τρόπους, υπερβαίνοντας τοπικά και χρονικά όρια και σύνορα. Και όχι μόνο συναντώνται, αλλά και δικαιώνονται ταυτόχρονα, αφού το έργο τους εξακολουθεί να τροφοδοτεί την ανθρώπινη σκέψη».

Παρουσίαση Χανιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου