~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σελίδες για την ζωή, το έργο, την αλληλογραφία του συγγραφέα και ταξιδευτή της ζωής, της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα // Επιμέλεια: Πάνος Αϊβαλής"......
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μεάφραση // Translate


Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ο θεατρικός Νίκος Καζαντζάκης


Νίκος Καζαντζάκης - Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27/3) και την ανακήρυξη του 2017 ως Έτους Νίκου Καζαντζάκη, οργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 27 Μαρτίου (ώρα 18:30), στην έδρα του, στην Πλάκα.
Η εκδήλωση αποσκοπεί να αναδείξει το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, επιχειρώντας μια ευρεία «περιήγηση» στην πλούσια θεατρική παρακαταθήκη του κρητικού συγγραφέα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναγνωστεί το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου από μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς. Θα ακολουθήσει η προβολή του οπτικοακουστικού ντοκουμέντου «Νίκος Καζαντζάκης 1883-1957», με την ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Καζαντζάκη.
Με ομιλία της, η καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κυριακή Πετράκου θα αναπτύξει το θέμα «Ο Καζαντζάκης και το θέατρο». Ο δρ Νίκος Μαθιουδάκης, επιστημονικός σύμβουλος των Εκδόσεων Καζαντζάκη, θα μιλήσει με θέμα «Τα θεατρικά πρωτόλεια του Νίκου Καζαντζάκη». Ο σκηνοθέτης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τηλέμαχος Μουδατσάκις θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης, Η Μέλισσα. Η περίπτωση του μεγαμεγέθους ήρωος».
Οι ηθοποιοί Αποστόλης Ψαρρός και Μαρία Δασκαλάκη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, Ξημερώνει. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Γωγώ Βαρζελιώτη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 
210 3256930 & 210 3256943, καθημερινά 12:00-17:00.
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς -Αγγέλου Γέροντα 6, Πλάκα -
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου