~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σελίδες για την ζωή, το έργο, την αλληλογραφία του συγγραφέα και ταξιδευτή της ζωής, της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα // Επιμέλεια: Πάνος Αϊβαλής"......
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μεάφραση // Translate

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ "ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ" ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ»
ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΙΟΡΔΑΝΟΥ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ "ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ"
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΠρόκειται για τη δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάριου Ιορδάνου, που φέρει τη σφραγίδα των Εκδόσεων Καζαντζάκη και η οποία θα προβάλλεται από την Πέμπτη 19 Ιουνίου στον κινηματογράφο Ζέφυρο, πριν από την ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι «Θεώρημα». Υπεύθυνη διανομής είναι η εταιρεία New Star.
Η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας, η οποία αποτελεί και μοναδική κινηματογραφική πρόσληψη της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ σε Ελλάδα και εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Mνήμης και Tιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη το Φεβρουάριο του 2014, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, σε συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Καζαντζάκη, του Δήμου Πεντέλης και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
Στην ταινία μαζί με τον Μάριο Ιορδάνου πρωταγωνιστεί και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία συνυπογράφει το σενάριο, ενώ ο Γιάννης Βόγλης επιλογίζει με τη φωνή του.
«Το μυστικό του Θησέα» είναι ο μύθος του αρχαίου Έλληνα ήρωα μέσα από τη φιλοσοφική ματιά της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ του Νίκου Καζαντζάκη. Τα ερωτήματα και ο φόβος για το θάνατο, το χρέος και ο έρωτας μέσα από το λόγο της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ διαπνέουν τα 10 περίπου λεπτά της σύντομης αλλά περιεκτικής αυτής ταινίας. Ο Θησέας εδώ δεν είναι ο άτρωτος πολεμιστής που χιμάει στη μάχη χωρίς φόβο.
Αντίθετα, λειτουργεί ως σύμβολο για τον Άνθρωπο που αγωνίζεται όλη του τη ζωή να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου, που ερωτεύεται και δελεάζεται από την ομορφιά της ζωής, και τελικά αποφασίζει ότι ο έρωτας είναι δύναμη και κίνητρο για να αντιμετωπίσεις το θάνατο με σθένος ή ακόμα και για να βρεις τη δύναμη να τον νικήσεις.
Η πρώτη ταινία του Μάριου Ιορδάνου «Gone with the sea» είχε επίσης προβληθεί σε κινηματογραφική αίθουσα, ενώ είχε επιλεχθεί για να συμμετέχει επίσημα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Χόλιγουντ -American Cinerockom International Film Festival και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λονδίνου - London Greek Film Festival.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου
Σενάριο: Μάριος Ιορδάνου - Σοφία Καζαντζιάν
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Γκόλφης
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδρακτάς
Αφηγητής: Γιάννης Βόγλης
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Ρωμανός Τζανουδάκης
Πρωτότυπη Μουσική - Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου
Ενορχήστρωση: Μάνος Αντωνιάδης
Post production: The And – Χρήστος Ζουμής
Κινηματογράφος Ζέφυρος (από Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 21:00 και 23:00)
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, Τηλ.: 210 3462677

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου